Animal Logic Sky Sydney

Op Zondag 1 Februari 2009 is ‘Animal Logic Sky‘ , een ‘kroonluchter’ in de receptie van Animal Logic Studio’s in Sydney, gereed gekomen. 565 glasklompjes, allemaal met daarin aangebracht een LED. Samen hangend aan 1130 draadjes. (grootte glas gedeelte: diam. 220cm x hoog 60 cm. gemiddelde lengte van de draden (onder schuin dak) 4,65 meter) Het is een levend en sprankelend object geworden op een druk kruispunt van looproutes pal voor de hoofdingang. De sprankelende uitstraling heb ik vooral kunnen bereiken door het glasklompje van binnen-uit te belichten. Daar komt bij dat door de drukte op de vloer, en de tocht van de voordeur het object ook voortdurend in beweging is. Onwillekeurig moet je even omhoog kijken als je er onderdoor loopt, het object trekt aan je blik. Blijf je stilstaan, kijken in het glas, dan voelt het alsof je naar binnen wordt gezogen. Vanuit verschillende locaties in het gebouw kijk je er bovenop en werkt ook het draden gedeelte mee in de magie van het geheel. Animal Logic Sky, is een reactie op de volle drukke sterrenhemel van het zuidelijk halfrond.

Het idee van een “Condensed Southern Sky” ontstond naar aanleiding van Zareh Nalbandian’s vraag; “we could do with a statement in our reception area”………

De gedachte dat het in Sydney gemaakt moest worden en de herinnering aan de vele nachten in de jaren zeventig, onder die sterrenhemel daar, vaak in gezelschap van Zareh, die herinneringen dus, deden langzaam de Animal Logic Sky in mijn hoofd ontstaan.

Bekijk ook het filmpje over het plaatsen van AL Sky:  http://www.youtube.com/watch?v=Dtf1E3ie33Y