Crack in Progress

Uitgevoerd ter gelegenheid van het Amsterdam Light Festival 2013 / 2014

Stond aan de Plantage Kerklaan te Amsterdam van 12 december tot 6 januari 2014 als onderdeel van de Illuminade wandelroute.

Glas puilt uit de ramen van deze auto en verleidt het publiek de ongemakkelijke schoonheid te zien van destructie en verval… Eind jaren tachtig werd ik zelf geconfronteerd met een inbraak in een auto.

Ondanks een gevoel van woede en schrik, werd ik ook getroffen door de schoonheid van het gebroken glas in het natte avondlicht. Sindsdien heb ik verkruimeld ‘hard glas’ in diverse varianten in tientallen ‘werken’ toegepast.
Veel later in Venetië (2003) zag ik een enorm bill-board waarop een jong meisje op een schommel was afgebeeld. “…crash in progress” las ik. Vanaf dat moment werd de “Crack in Progress” in mijn hoofd onvermijdelijk, het wachten was op een gelegenheid…

…“Crack in Progress” is een tijdelijk monumentje voor alle door junkies ingeslagen autoruiten.

 

2003 / 2013

 

fotografie Wim te Brake