Het Paleis

Diverse ‘Arte Povera’ objecten voor een hotelkamer in ‘Het Paleis’ 2008

foto 1 de deur is bekleed met kranten uit de Tweede Wereld oorlog… zoals je een krant zou kunnen tegenkomen bij het afstomen van behang en dan ineens gaat staan lezen…

verder zijn verschillende gevonden voorwerpen gebruikt om functioneel te dienen… zoals een koeieteen (haakje) (foto 3) pakdekens  (gordijn) zinkplaat van de schroot (kast) afgedankte neon (lamp)

zwanenbot / hondenbot /  soepblik etc…  het toilet / douche is geheel beleed met zink en de wastafel is van een afgedankte boiler…

 

Opdracht: stichting COB10

‘Het Paleis’ is een culturele broedplaats met kunstenaarsateliers, workshop ruimtes, een theaterzaal en onder andere ook 10 kleine gastenkamers die als hotelkamer te huur zijn. De kamers zijn elk ingericht naar ontwerp van een andere Groninger vormgever. Deze dienden zich te laten inspireren door een historische kunststroming.

De benoeming ‘Arte Povera’ (arme kunst) werd voor het eerst gebruikt in 1967 in Italie door Germano Celant om het werk van een aantal jonge kunstenaars te beschrijven die objecten en installaties maakten met eenvoudige arme onbewerkte en gevonden materialen. (Wikipedia)